JÍDELNÍČEK

Masarykova univerzita klade velký důraz jak na pestrou a vyváženou nabídku kvalitních jídel včetně veganských a bezlepkových, tak na lokálnost používaných surovin.

Úprava jídelníčku

Jídla bez masa i zcela bez živočišných produktů vaříme již od září roku 2017, kdy jsme otevřeli novou jídelnu pojmenovanou Veggie bar. Veggie bar byl určený hlavně veganům a vegetariánům. Nahradil výdejnu pro zaměstnance v prvním patře Akademické menzy na Moravském náměstí. Jednalo se o první samoobslužné zařízení mezi vysokoškolskými menzami zaměřujícími se na bezmasou stravu. Veggie bar nabízel svým strávníkům denně dvě polévky, dvě bezmasá jídla pro vegetariány i pokrmy bez živočišných produktů pro vegany, ale také nízkokalorickou stravu. Vyberali si i milovníci sladkého, neboť Veggie bar nabízí také dezerty, a to jak klasické pečené, tak chlazené.
V současné době se Veggie bar spojil se studentskou výdejnou. Nová menza "Menza+ Veggie bar" nabízí jak masová, taky vegetariánská a veganská jídla.

Každá menza denně nabízí minimálně dvě vegetariánská jídla a jedno veganské.

Do jídelníčků zařazujeme sezónní potraviny – Jahodové snění, Chřestová sezóna atd. O každé gastroakci dostatečně dopředu informujeme v aktualitách na našich webových stránkách a na facebooku SKM.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info