skm.muni.cz  |  11. 12. 2023, 16:35

Všem studujícím přejeme pohodové Vánoce a úspěšný vstup do nového roku 2024.

Tým SKM

Nárůst cen energií výši kolejného neovlivní

V akademickém roce 2022/2023 nedošlo ke zdražení kolejného o plánovaných 10 procent díky úsporným opatřením i aktivnímu postoji studentů. Ceník platný od února 2023 zůstává aktuální i pro akademický rok 2024/2025, vedení MU rozhodlo pouze o uplatnění inflační doložky podle ustanovení Českého statistického úřadu (ČSÚ)

VÍCE ZÁPIS UK
 

Po volbách zná šest kolejí SKM své nové členy kolejních rad

Šest z osmi kolejních budov SKM získalo po podzimních volbách své nové členy do kolejních rad. Po dlouhé době se podařilo zvolit kolejní radu pro všechny tři bloky kolejí Vinařská a dále pro koleje Mánesova, Klácelova, Veveří a náměstí Míru. Své zástupce tak nemají jen koleje Sladkého a Bří. Žůrků.

PODROBNOSTI

Rekonstrukce kolejí: Vinařskou zdobí nová okna, Bří. Žůrků nový vchod

Masarykova univerzita vynaloží na zásadní opravy a rekonstrukce kolejí SKM od roku 2020 až do roku 2025 přibližně 422 milionů korun. Aktuálně probíhá výměna oken a zateplování fasády na kolejích Vinařská. Kolej Bří. Žůrků získala nové vstupní dveře a bezbariérovou plošinu. Od května 2024 je na těchto kolejích v plánu druhá část výměny střešní terasy a kompletní výměna nábytku.

VÍCE

Studující hodnotili stravování v menzách

Studující Masarykovy univerzity chválí v menzách SKM kvalitu jídel i velikost porcí, naopak nejdůležitějším faktorem, proč menzy nenavštěvují častěji, je podle nich příliš vysoká cena jídel. Takový závěr vyplynul z výsledků dotazníkového šetření o poskytovaných službách ve stravovacích zařízeních Masarykovy univerzity, který v průběhu listopadu uspořádala Studentská komora AS MU (SKAS).

PODROBNOSTI
 

Z jídelníčku menz studenty dál nejvíc láká smažený sýr

Lokálnost používaných surovin, podpora českých dodavatelů, důraz na udržitelnost a minimalizace plýtvání jídlem. To jsou hlavní priority Masarykovy univerzity ve stravování, které SKM prosazuje ve všech svých devíti menzách. Cenu jídel v menzách nejvíce ovlivňuje zdražování surovin. Největším hitem zůstává mezi studenty smažený sýr.

VÍCE
E-mail  info@skm.muni.cz Odkaz  skm.muni.cz

© 2024
Masarykova univerzita