ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ
Každý Čech ročně vyprodukuje průměrně půl tuny odpadu. V produkování odpadu patří Češi k evropskému průměru, šest z deseti obyvatel Česka navíc veškerý odpad doma třídí.
Gastroodpad z našich provozů
Biologický odpad z menz MU je svážen našimi řidiči na menzu Vinařskou, kde je uchován v nádobách na shromažďování kuchyňských odpadů v chladící místnosti k tomu určené. Jednou týdně je odvážen vysoutěženou společností Kaiser servis, spol. s.r.o., která ho taktéž převáží do firmy EFG Vyškov BPS, kde je přeměněn na bioplyn a organicko-minerální hnojivo.
Pořád ale platí pravidlo, že nejlepší odpad je ten, který nevznikne, a že jídlo je zkrátka ideální sníst. Proto se prosím nebojte požádat o menší porci, pokud tušíte, že celou porci nesníte.