Rezervace lůžek studenty 1. ročníků pro akademický rok 2023/24

14. 7. 2023

Bez popisku

Vážení studenti 1. ročníků,

s blížícími se rezervacemi lůžek na kolejích bychom vás rádi stručně seznámili s celým procesem, který vás čeká, a uvedli nejdůležitější body, kterým byste měli věnovat pozornost.

Pro rezervace je použit systém tiketů, který slouží jako proaktivní ochrana proti přetížení ubytovacího systému. Tento prvek byl už úspěšně nasazen v předchozích rezervacích a umožňuje uživatele spravedlivě obsloužit v pořadí, v jakém se do rezervací přihlásili.

V praxi to znamená, že přidělený tiket určí vaše pořadí ve frontě ostatních zájemců a z toho plynoucí čas, kdy budete moci pokračovat v rezervaci lůžka. Jakmile tedy časomíra doběhne, systém vás automaticky přesměruje na výběr koleje, resp. samotného lůžka.

Informativní obrazovka s odpočtem tedy neznamená, že by došlo k závadě. Systém pouze rozloží zátěž v čase, kdy neobsluhuje všechny studenty naráz, ale postupně jednoho po druhém v určitém intervalu v pořadí, jak se do rezervací přihlásili.

Ti z vás, kteří lůžko nezískají, jsou pak následně zapsáni na čekací listinu opět v pořadí, jak se do rezervací přihlásili. To znamená, že uvolní-li se nějaké lůžko a budete-li na řadě v oné listině, ubytovací provoz vás osloví a lůžko vám nabídne.

Na závěr také dodáme, že do 10 dnů od rezervace lůžka je ještě nutné:

  • Podepsat v ISKaMu ubytovací smlouvu
  • Uhradit rezervační kauci 2000 Kč

Teprve poté je proces rezervace lůžka kompletní. V opačném případě by naopak došlo k jejímu zrušení a nabídnutí lůžka studentům z čekací listiny.

Užitečné odkazy:


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info